PVC fönster

Fakta, information, priser och leverantörer

Livslängd

PVC fönster har en mycket lång livslängd. Materialet har visat sig kunna stå emot tidens tand på ett utmärkt sätt både under testförhållanden och "i fält".

Vetenskapligt testade

SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut lät så sent som 2007 genomföra en undersökning av PVC fönster monterade mellan 1987-1993. Allt som allt kontrollerade man 63 stycken PVC fönster i Stockholm, Göteborg och Huskvarna, utöver två stycken PVC fönster från SPs egen testvägg. Denna testvägg står monterad i Borås och innehåller en stor mängd olika fönstertyper som allt är inmonterade på samma våning och utsätts för samma förhållanden.

Av de 63 fönster som testats ute i landet var 49% helt utan anmärkning, till skillnad från SPs referensvägg där endast 27% av alla fönster klarade sig. Majoriteten av de anmärkningar som gällde PVC fönster var relaterade till öppnings- och stängningsfunktionen. I inga fall kunde man se vare sig någon missfärgning eller försämrad prestanda gällande luft- och regntäthet eller slagtålighet.

Av de träfönster som fanns på SPs vägg var samtliga i stort behov av underhåll i form av slipning och målning. Dessutom hade glaslisten börjat oxidera i de testade trä- och aluminiumfönstrena. Slutsatsen är enkel: PVC fönster kräver mindre underhåll och har minst samma livslängd som traditionella fönster av andra material.

Bookmark and Share

 

fönster

PVC fönster

PVC fönster är en fristående sida på nätet som tillhandahåller en bred och djup kunskapsbas för alla som funderar på att byta fönster.

Navigera på sidan med hjälp av menyn högst upp.

 

x

Behöver du hitta en firma för PVC fönster?

Lugn! HelpHero.se hjälper dig hitta den bästa till rätt pris, på just din ort.