PVC fönster

Fakta, information, priser och leverantörer

Underhåll

Den största fördelen med PVC fönster gentemot andra fönstertyper är att de är så gott som underhållsfria. Träfönster behöver underhållas med ett par års mellanrum, och aluminiumfönster kan man behöva måla om då och då.I PVC fönster sitter färgen i själva materialet, vilket innebär att någon målning aldrig kommer att behövas.

Putsning och smörjning

Vissa leverantörer erbjuder också så kallade självputsande fönster. Det fungerar på så sätt att glasytan beläggs med ett tunt lager titanoxid. När solen träffar fönstret reagerar titanoxied med smuts och bakterier och löser upp dessa. När det sedan regnar eller är dimmigt gör titanoxiden det extra lätt för vattnet att föra med sig smutsen bort från rutan.

Det är viktigt att tänka på att aldrig putsa självputsande fönster, då detta skadar hinnan av titanoxid! Det räcker gott och väl med att försiktigt spola av dem med trädgårdsslangen. Insidan måste fortfarande putsas, och i vissa fall har funktionen förstörts av så lite som fågelavföring. I bästa fall är den enda form av regelbundet underhåll du kommer att behöva göra under fönstrens livstid, just putsning av insidan. Om du köper vanliga fönster är det bara att putsa dem precis som vanligt.

Utöver det rekommenderar de flesta tillverkare att man smörjer in beslagen med några års mellanrum. På det sättet undviker man lättast trögheter vid öppning och stängning. Tänk på att vara försiktig och noggrann när du gör detta så att det inte hamnar någon olja på tätningslister och dylikt.

Bookmark and Share

 

fönster

PVC fönster

PVC fönster är en fristående sida på nätet som tillhandahåller en bred och djup kunskapsbas för alla som funderar på att byta fönster.

Navigera på sidan med hjälp av menyn högst upp.

 

x

Behöver du hitta en firma för PVC fönster?

Lugn! HelpHero.se hjälper dig hitta den bästa till rätt pris, på just din ort.